Home Producten Links Contact
>> De Ginsengwortel
>> Gezondheid
>> Het bedrijf
>> Inspiratie


>> Ginseng capsules
>> Ginseng shampoo
>> Ginseng zalf
>> Boerenkracht

 

 


  Het bedrijf: T. van der Heijden te Soerendonk

Het bedrijf T. van der Heijden is een echt Soerendonks familiebedrijf.
In 1980 is Toon van der Heijden begonnen met aardappelen, suikerbieten en maïs.
Later zijn daar asperges, schorseneren, sperziebonen, tuinbonen en spinazie bijgekomen. Op een gegeven moment was Toon op zoek naar iets nieuws, een intensiever gewas.
In 1994 is hij daarom gestart met de teelt van Ginseng.

 
  Aardappelen
In Nederland worden veel aardappelen gegeten. We eten ze gekookt, gebakken, als puree of als friet. Het is makkelijk voedsel, niet duur en het past overal bij.
Aardappelen zijn ook gezond, want er zit veel vitamine C in.
Sinds 1980 teelt T. van der Heijden aardappelen, dus al geruime tijd zodat hij met recht mag spreken van een gedegen kennis op het gebied van de aardappel.
 
  Suikerbieten

De suikerbiet wordt in Nederland gebruikt als veevoeder en om suiker van te maken. De suikerbiet is voor de mens niet eetbaar, daar is de biet veel te hard voor. Ook deze suikerbieten worden door T. van der Heijden sedert 1980 geteeld.

De suikerbiet bevat 16 -18% suiker, per hectare is dat 12-14 duizend kilo suiker.

 
  Maïs

De maïs die wordt geteeld door T. van der Heijden is bestemd voor varkensvoer.

Maïs is zeer eiwitrijk en kan in verschillende vormen als varkensvoeding worden ingezet en eventueel ook mengvoeder vervangen.

 
  Asperges
Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op. Traditioneel wordt er geoogst tot 24 juni . Hierna wordt de plant met rust gelaten om te groeien. Zo kan de plant op kracht komen om na een jaar weer volop te groeien en bloeien. De asperge is een delicatesse waarvoor klanten zelfs vanuit België en Duitsland komen.
 
  Schorseneren

Deze typische wintergroente is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Soms worden schorseneren ook wel winterasperge of armeluis-asperge genoemd. Ze hebben een zacht nootachtige, kruidige smaak.

Schorseneren zijn erg gezond en bevatten veel ijzer, vezelstoffen en vitamine C.

 
  Sperziebonen

Van oorsprong komt de sperzieboon uit Zuid-Amerika. Deze bekende groente is ook wel bekend onder de namen slabonen en prinsessenbonen. 

Sperziebonen bevatten weinig caloriën maar wel veel aminozuren, pro-vitamine A, vitamine C en vitamines uit de groep B. Je kunt ze koken, stoven, smoren en roerbakken.

 
  Tuinbonen

Tuinbonen worden al zeer lang verbouwd en zijn dan ook een van Hollands meest bekende groenten. Ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine B en C.

In de periode juni en juli zijn er volop verse tuinbonen.
 
  Spinazie

Spinazie is een bladgroente welke oorspronkelijk uit Azië komt. De donkergroene bladgroente met malse blaadjes heeft een volle smaak, is calorie-arm en rijk aan kalium, ijzer en vitamine E.

Spinazie is heerlijk in salades of gekookt bij aardappels en vis of vlees.

 
  Ginseng

Sinds 1994 is T. van der Heijden teler van American Ginseng. American Ginseng is een minder sterke variant op de Aziatische Ginseng. De sterkte van Ginseng is aangepast aan de Westerse markt, waarvoor de oorspronkelijke Ginseng te sterk is gebleken.

HollandGinseng van T. van der Heijden wordt verwerkt in capsules, zalf, shampoo en in Boerenkracht, een heerlijk drankje van Appel en Frambozen of Blauwe bessen.

 
 
Home | Producten | Bedrijf | Links | Contact
© HollandGinseng.nl